Daruvarske topliceDaruvarske topliceJulijev park 1, 43500 Daruvar, Hrvatska

Još su i stari Rimljani otkrili blagodati ovog kraja i proglasili ga "mjestom po mjeri čovjeka".

 


Daruvarske toplice smještene su u srcu grada Daruvara, jednog od najljepših malih gradova kontinentalne Hrvatske, na samim izvorima ljekovite termalne vode i mineralnog blata. Daruvarske toplice su visoko pozicioniran i suvremeno oblikovan centar očuvanja zdravlja nenametijivo uklopljen u prirodu, okružen velikim, uređenim parkom spomeničke i hortikulturne vrijednosti. Osim duge tradicije u provođenju medicinske rehabilitacije i pomoći u liječenju neplodnosti, Daruvarske toplice nude i bogatu turističko-ugostiteljsku ponudu za aktivan odmor i opuštanje duha i tijela u netaknutoj prirodi daruvarskog kraja. Daruvarske toplice nastale su na ostacima rimskog naselja Aquae Balissae, a obuhvaćaju povijesne zgrade vrijedne kulturno-spomeničke baštine.


Smještaj

Objekt "Termal" ima kapacitet od 275 postelja, a smještajni objekt "Arcadia" 24 postelje. Oba objekta smještena su u srcu lijepo uređenog Julijevog parka, na samo nekoliko minuta lagane šetnje uređenim perivojem od centra grada.

 

Tajne gastronomskih užitaka

Jedinstveni ambijent restorana "Terasa" i "Taverna" idealno su mjesto za ugodno druženje, uz odličnu kulinarsku ponudu, domaće specijalitete, tradicionalna jela i vrhunsku kapljicu.

 

Wellness-spa sadržaji

Svijet wellness-a Daruvarskih toplica, dodatni je sadržaj očuvanja zdravlja kroz primjenu prirodnih ljekovitih činitelja. Na površini od 1800 četvornih metara nalaze se dva otvorena i zatvorena bazena, wellness-spa programi: finska i infracrvena sauna, parna kpelja, aroma terapija, jacuzzi s ljekovitom termalnom vodom, solarij, zona za njegu lica i tijela, te svijet masaža.

Imamo i dijagnostički kabinet gdje je moguće obaviti medicinsku izokinetičku dijagnostiku, te uređaje za analizu sastava tjelesne mase. Također nudimo mogućnost individualnog savjetovanja sa nutricionistom o prehrambenim navikama s ciljem oćuvanja zdravlja.

 

Aktivni odmor, sport i rekreacija

Sport, rekreacija i zabava prisutni su kroz niz atraktivnih sadržaja koji čine koristan i ugodan boravak u Daruvarskim toplicama – bazeni s ljekovitom termalnom vodom, fitness, paintball, tenis, tereni, sportska dvorana, stolni tenis, teren odbojke na pijesku, nogometni tereni, biciklističke ture, sportski ribolov, jahanje, uređene trim staze kroz šumu.

 

Sportke pripreme, rehabilitacija sportaša

Daruvarske toplice idealno su mjesto za provođenje priprema sportaša zbog jedinstvenog prirodnog okuženja, velikog izbora sportskih sadržaja na jednom mjestu, te vrhunskog tima stručnjaka Centra za kineziološku dijagnostiku i sportsku rehabilitaciju.

 

Individualni tretmani sportaša

Osim sportskih priprema, pružamo usluge individualnog tretmana ozljeđenih sportaša uz stručni nadzor lječnika sportske medicine i kineziologa. S nama su vježbali velikani svjetskog sporta: Ivica i Janica Kostelić Ana Jelušić, Zlatko Horvat, Sandra Perković, Mirko Filipović, Mario Ančić i mnogi drugi.

 

Team building, Well-team programi

Kroz zabavu i atraktivno osmišljene team building programe, koji se temelje na poboljšanju komunikacije, razvijanju međusobnog povjerenja i zdravog timskog duha, dobit ćete najbolje od Vašeg tima. Zajedno ćemo krenuti u planine, zabaviti se uz olimpijadu starih sportova, uživati u šetnjama, izletima, degustacijama vina i piknik u prirodi, okušati se u paintballu ili jahanju, opustiti u wellness-spa oazama...

 

Seminari, poslovni stručni skupovi

Daruvarske toplice ispunjavaju sve zahtjeve za organizacijom poslovnih događaja, seminara, radionica, poslovnih i stručnih skupova. Raspolažemo sa kvalitetno opremljenim dvoranama i prostorima.

Dvorana "Termal I" (80 sjedećih mjesta), dvorana "Termal II" (70 sjedećih mjesta), prostor resorana "Terasa" (150 sjedećih mjesta). Prostori su klimatizirani, opremljeni projekcijskim platnom, flip-chartom, prenosnom školskom pločom, LCD projektorom, LCD televizorom. Prilagođeni su za različite postavke: kino, školski, U, I.

 

Medicinski programirani aktivni odmor

Potreba je suvremenog čovjeka da na što efikasniji način unaprijedi i očuva svoje zdravlje. Programi medicinski programiranog aktivnog odmora su osnova, kojima se u relativno kratkom razdoblju mogu postići značajne promjene u funkcionalnim i motoričkim sposobnostima osnovnih organskih sustava, koji su u značajnoj povezanosti s općom radnom sposobnošču čovjeka. Upravo to su prepoznali mnogi odgovorni poslodavci, koji značajnu pažnju pridaju zdravstvenom stanju i poboljšanju radne sposobnosti svojih zaposlenika.

 

Programi lječenja i medicinske rehabilitacije

Daruvarske toplice specijalizirane su za lječenje reumatskih bolesti, medicinsku rehabilitaciju, kao i provođenje programa pomoći u lječenju neplodnosti prirodnim ljekovitim čimbenicima. Daruvarske toplice imaju izuzetno dugu tradiciju u primjeni prirodno ljekovitih termalnih voda i ljekovitog mineralnog blata na ljudski organizam. Kao prirodni ljekoviti faktor uz termalnu vodu (46,6°C) iz grupe akratotermi koristi se i ljekovito mineralno blato – fango (peloid).

Uz prirodni ljekoviti faktor, suvremenu medicinsku opremu i metode u provođenju fizikalne medicine, Daruvarske toplice danas su među vodećim ustanovama ovog tipa u RH.


View Larger Map

Kontakt osoba

Daruvarske toplice

Julijev park 1, Daruvar

tel: 043/623-623

tel: 043/623-632

faks: 043/331-455

mail:

web: www.daruvarske-toplice.hr

Slobodno nazovite ili ispunite formular za povratni poziv

Sadržaji i mogućnosti

LCD projektor

Flipchart

TV

DVD player

Catering - hrana i piće

Parking

Projekcijsko platno

Hodanje/Hiking

Jahanje

Lov

Ribolov

Bazen

Teretana

Sauna

Hidromasažna kada

Igre s loptom

Svadbene svečanosti

Posebne prigode

Prihvaćamo kreditne kartice