Seosko imanje Stari DudSeosko imanje Stari DudGolinja 123, 44410 Gvozd, Hrvatska

Pedeset kilometara od Zagreba, i isto toliko od Karlovca i Siska, na granici između Banije i Korduna, na cesti prema Topuskom, među pitomim brežuljcima okruženim šumarcima i potocima, smjestilo se malo seoce Golinja, a u selu seosko imanje „Stari Dud“. Naziv je dobilo po starom stablu ispod čije krošnje se davnih dana savilo prvo ognjište toga sela, a koje nas i danas vabi svojom debelom hladovinom.

 

Imanje se prostire na preko 100 jutara, i na njemu ćete na jednom mjestu pronaći sve ono što je nekada krasilo svako bolje seljačko gospodarstvo: brojne šljivike i vinograde, nepregledne livade i pašnjake, izvore i šumske staze, miris sjena. Na gospodarstvu uzgajamo krave i ovce. Na vlastitoj ergeli držimo rasne konje. Oko nogu će vam se motati guske i patke, a u predvečerje ćete uživati gledajući naše jelene i košute kako izlaze na pašu.

„Stari Dud“ je nastao na temeljima sada već napuštenog sela u kojem žive još samo dva starosjedioca. „Otac“ obitelji Mraović napušta gradsku vrevu rodnoga Zagreba i svakodnevni stres dobro plaćenog poduzetnika, te se odlučuje posvetiti novom izazovu - poljoprivredi. Zajedno sa svojom suprugom te sinovima kreće u mini avanturu osmišljavanja ideje pitoresknog imanja kao iz stare bajke te pretvaranja te ideje uformira se naselje koje sačinjavaju lovačka kuća sa vinsko-rakijskim podrumom ispred koje se ocrtava ognjište domaćinstva, apartmani namješteni u autohtonom stilu, nekoliko kuća za stanovanje, mini zoološki vrt za domaće životinje te gospodarske zgrade i objekti. U posebnoj kućici smjestio se i naš etno shop u gdje Vam nudimo za ponijet kući sve ono što mi na imanju sami proizvodimo: od domaćeg ovčjeg sira, suhe slanine, kobasice i čvaraka, pa do prirodnog jabučnog soka, džemova, vina i ljute šljivovice. Pored suvremenih blagodati za istinsko opuštanje, kao što su sauna i bazen, tu ćete zateći i stare kukuruzane, štale i sjenike, pecanu, siranu, krušnu peć i pušnicu. A za obiteljsko opuštanje, djecu ćete prepustiti igri na našem dječjem igralištu ili razgledavanju domaćih i divljih životinja.

Pored uobičajenih izleta u okolicu, bilo na konju ili na biciklu, traktorom ili fijakerom, prilagođenih za goste svih uzrasta i sklonosti, posebno smo se pripremili za „hedoniste“ koji će uživati u glasovitim specijalitetima domaće hrane spravljene u kuhinji „Tete Ljubice“, ili se pak krijepiti našom kapljicom uz zvuke domaćih tamburaša.

Radno vijeme:
Otvoreni smo vikendima (subotom i nedjeljom) od 10 do 20 sati. Za proslave, fešte i veća društva otvoreni smo i dulje uz prethodni dogovor. Kuhinja tete Ljubice radi do 17:30 sati.

 

(preuzeto sa www.staridud.com)


View Larger Map

Kontakt osoba

Seosko imanje Stari Dud

Golinja 123, Gvozd

tel: 044/888-555

tel: 091/246-2001

tel: 091/500-3158

faks: 044/888-111

mail:

web: www.staridud.com

Slobodno nazovite ili ispunite formular za povratni poziv

Sadržaji i mogućnosti

Hodanje/Hiking

Najam bicikla

Jahanje

Ribolov

Bazen

Ubiranje plodova - berba

Rad na imanju

Služimo doručak

Služimo ručak