Vinska rapsodija 2014 - Varaždin
Nakon desetogodišnje pauze, ponovno je organizirana zajednička izložba vina svih udruga vinogradara i vinara, malih, srednjih i velikih vinogradara i vinara Varaždinske županije u razdoblju od 17. svibnja 2014. do 25. svibnja 2014. godine.
Vinska rapsodija 2014
Vinska rapsodija 2014

Idejni projekt XV. županijske izložbe vina Varaždinske županije 2014. godine „Vinska rapsodija 2014“ izradili su mr.sig. Željko Lukinić, dipl.ing.kem i Davor Hižak, dipl.ing.preh.tehn. iz tvrtke WinACon vinarstvo i konzalting j.d.o.o.
Idejni projekt je prihvaćen i podržan od strane Varaždinske županije.
Idejni projekt je odobren od organizacijskoga odbora županijske izložbe vina Varaždinske županije sastavljenoga od predsjednika svih 20 udruga vinogradara, vinara i voćara.
XV. županijska izložbe vina Varaždinske županije „Vinska rapsodija 2014“ ima postavljene sljedeće ciljeve:
- Prodajni cilj županijske izložbe vina – tijekom trajanja izložbe vina u 9 dana, u 30-tak ugovorenih objekata prezentirati, ponuditi i prodavati zlatno i srebrno ocijenjena vina u kombinaciji s određenom namirnicom (očekuje se prodaja više od 2000 boca/butelja vina)
- Prvi edukativni cilj županijske izložbe vina – tijekom trajanja izložbe vina u 9 dana, u 30-tak ugovorenih objekata educirati stanovnike o postojanju dobrih i jako dobrih vina iz vinograda oko Lepoglave, Ivanca, Novoga Marofa, Varaždina, Varaždinskih Toplica i Ludbrega.
- Drugi edukativni cilj županijske izložbe vina – tijekom trajanja izložbe vina u 9 dana, u 30-tak ugovorenih objekata, uz odobrenje, učenici onih struka koje mogu biti u svezi sa izložbom vina (vinogradari, vinari, voćari, kuhari, slastičari, konobari, itd) će prezentirati svoja teorijska i praktična znanja gostima i stanovnicima Varaždinske županije.
- Društveno korisni cilj županijske izložbe vina – tijekom trajanja izložbe vina u 9 dana, u 30-tak ugovorenih objekata, prikupljati će se knjige za školsku knjižnicu jedne osnovne škole, na području Varaždinske županije, s najmanjim knjižnim fondom.
Na županijskoj izložbi vina sudjelovati će i vinari iz susjednih županija i nadamo se odazivu vinara iz susjednih država.
Na županijskoj izložbi vina sudjeluju i proizvođači opreme za preparata za vinogradarstvo i vinarstvo kao i udruge čija djelatnost može utjecati na turističku ponudu Varaždinske županije.
Svečano otvorenje županijske izložbe vina Varaždinske županije 2014. godine 17. svibnja 2014.g (subota), u 12:00 sati, u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu.
U dva dana, 17. i 18. svibnja 2014.g. sva vina sa županijske izložbe vina biti će prezentirana i moći će se degustirati s točno određenom namirnicom (sukladno preporukama enologa) u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu.
U devet dana, od 17. do 25. svibnja 2014.g. sva zlatna i visoko ocijenjena srebrna vina sa županijske izložbe vina biti će prezentirana i moći će se degustirati s točno određenom namirnicom (sukladno preporukama enologa) u 30-tak objekata u svim gradovima županije i onim općinama u županiji koje posjeduju potrebne resurse.
Svečano zatvaranje XV. županijske izložbe vina Varaždinske županije 2014. godine „Vinska rapsodija 2014“ 25. svibnja 2014.g (subota) u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu.